App laten bouwen

Een performante app laten maken vergt heel wat inspanning en technische kennis. We kijken eerst of we je kunnen helpen met een webapplicatie. Een web app draait in je browser en is daardoor meteen beschikbaar op alle apparaten.

Waarom een mobiele app laten ontwikkelen?

Soms hebben we nood aan de functies van een mobiel toestel. Denk aan opslag, de camerafuncties, GPS, … Dan bouwen we samen een mobiele applicatie. We richten ons 100% op de eindgebruiker van de mobiele app. Daarnaast denken we strategisch met je mee.

App laten maken, Essevee applicatie

Een app laten maken in 4 stappen

Bij Webdude maken we gebruik van een hybride platform om onze apps te maken. We schrijven de code 1 maal, maar kunnen die zowel voor Android als iOS applicaties gebruiken. Dat bespaart tijd én beperkt de ontwikkelingskost. Het ontwikkelingsprocess gaat als volgt:

1. Analyse

Eerst analyseren we het probleem. Dan kijken we samen hoe we een app-gerichte oplossing kunnen creëren. Aan de hand van wireframes krijgen we een eerste zicht op het gebruik van de applicatie.

2. Design

We maken een visueel ontwerp. Dit kan een standaard app-layout zijn. Of net dat tikkeltje meer. Een applicatie moet makkelijk in gebruik zijn, daarom focussen we hard op UX/UI. In deze stap wordt alles voorbereid voor de latere ontwikkeling.

3. Ontwikkeling

Daarna gaan we het design gaan omzetten in correct werkende code. Op het einde van deze fase wordt de applicatie beschikbaar voor de eindgebruiker. Wil je in de toekomst nog extra functionaliteiten toevoegen?
We staan voor je klaar!

4. Support

Indien je dat wenst, staan we jou bij om alles op te volgen na de lancering: We voeren updates uit, plaatsen nieuwe content, doen technisch onderhoud, analyseren het gebruik, maken rapporten, ...

Veelgestelde vragen over mobiele applicaties

Soms hebben we nood aan de functies van een mobiel toestel. Denk aan opslag, de camerafuncties, GPS, ... Dan bouwen we samen een mobiele applicatie. We richten ons 100% op de eindgebruiker van de mobiele app. Daarnaast denken we strategisch met je mee.

Een app van Webdude start bij een prijs van 4000 euro. Applicaties maken we altijd op maat en daarom is de prijs van een app een stuk hoger dan die van een website. We kijken welke functionaliteiten we nodig hebben om jouw project tot een goed einde te brengen.

  • Publicatiekosten: indien je jouw app op de Apple App Store of Google Play Store wil publiceren, moet je rekening houden met een jaarlijkse kost van 99 euro voor Apple en een éénmalige kost van 25 euro.
  • Hosting kosten: indien jouw gebruikers informatie dienen op te slaan zoals foto's of indien ze via sociale accounts inloggen.
  • Onderhoudskosten: mobiele telefoons krijgen regelmatig nieuwe systeemsoftware die je smartphone veilig houden of nieuwe functionaliteiten toevoegen. Daarom dienen de geïnstalleerde applicaties ook een update te krijgen.

Indien we een CMS (Content Management Systeem) koppelen aan jouw app, dan zal je zelf bepaalde zaken zoals berichten, content en push meldingen kunnen beheren.

 

Het uiterlijk van de applicatie wordt altijd op maat gemaakt en is dus niet aanpasbaar zonder aan de broncode te sleutelen.

Je kan op twee manieren geld verdienen met jouw applicatie:

  • Via een eenmalige betaling bij de aankoop van jouw applicatie in de App of Play store.
  • Via een maandelijkse abonnementsformule. Zo kunnen jouw gebruikers de applicatie gebruiken zolang ze geabonneerd zijn.
Scroll naar boven